Circulaire Economie in België

Ontdek Belgische initiatieven voor circulaire praktijken

Bridgeneers A1 Belgie 008 Still0061 2

Duurzaamheid en circulaire praktijken zijn verankerd in de Belgische geschiedenis en vinden vandaag hun weerklank in ons dagelijkse leven. Denk maar aan bierbrouwen, de architectuur, of de muziek- of mode-industrie. Veel activiteiten en sectoren van onze economie omarmen circulariteitDe circulariteit beschrijft de hoeveelheid materialen die in een gesloten kring worden beheerd. en bouwen zo aan een rechtvaardige en duurzame toekomst.

Wil je voorbeelden zien? Bekijk de video.

CE image placeholder

Circulaire Economie in België

Bekijk de video

Tijdens het World Circular Economy Forum 2024 toonden het Vlaams Gewest, het Waals Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de federale overheid hoe we van experimenten en koplopers evolueerden naar gangbare circulaire praktijken in onze bedrijven, steden en kennisinstellingen en bij onze burgers.

Om de klimaatdoelstellingen te bereiken, is een systemische verandering nodig. Als voorzitter van de Raad van de Europese Unie leidde België de agenda naar een circulaire samenleving op alle niveaus en bevorderde het de samenwerking tussen de lidstaten om die doelstellingen te bereiken. En dat zullen we blijven doen.

Herbeleef het Belgische circulaire economieDe circulaire economie is een herstellende en regeneratieve economie. Ze vrijwaart de waarde van producten, materialen en hulpbronnen in de economie door een slim productontwerp te koppelen aan hergebruik en/of gedeeld gebruik. forum 2024.