Over dit initiatief

Dit sensibiliseringsproject voor kmo's en zelfstandigen is een van de steunpilaren van de Belgium Builds Back Circular investering. Deze website kadert in het Nationaal Plan voor Herstel en Veerkracht voor België. Het thema Circulaire economie, dat onder de krachtlijn Economie van de toekomst en productiviteit valt, heeft tot doel de overgang naar een circulaire economie in België te versnellen.

Circulaire economie landkaart 2400x1148

Wat willen we bereiken?

We willen onze ondernemers en kmo’s de nodige steun bieden en ze helpen om de transitie naar een duurzame, circulaire economieDe circulaire economie is een herstellende en regeneratieve economie. Ze vrijwaart de waarde van producten, materialen en hulpbronnen in de economie door een slim productontwerp te koppelen aan hergebruik en/of gedeeld gebruik. te maken. Hen bewustmaken en informeren over hoe ze dat aanpakken is dan ook een essentieel element om hen te overtuigen de stap te zetten.

Het vergemakkelijken van hun toegang tot de federale beleidsmaatregelen zal het succes van de Belgische milieutransitie bevorderen. Zo zijn de bescherming van innovaties of uitvindingen en de toegang tot nieuwe normen cruciale hefbomen en garanties voor succes waarvan kmo'sKleine of middelgrote ondernemingen ten volle moeten kunnen profiteren.