Quinzaine de l'économie circulaire 2024

Mis de derde editie van deze twee weken boordevol evenementen rond circulaire economie, georganiseerd door het Waalse Gewest, niet. Registreer je bedrijf en je projecten voor 27 mei om deel uit te maken van het programma.

Quinzaine Economie Circulaire 2024 1200x1200 2

Innovatie speelt een cruciale rol in de overgang naar een circulaire economieDe circulaire economie is een herstellende en regeneratieve economie. Ze vrijwaart de waarde van producten, materialen en hulpbronnen in de economie door een slim productontwerp te koppelen aan hergebruik en/of gedeeld gebruik.. Dat kan onder andere door het aanmoedigen en ondersteunen van samenwerking, onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën. Maar ook: nieuwe processen en nieuwe bedrijfsmodellen die de circulariteitDe circulariteit beschrijft de hoeveelheid materialen die in een gesloten kring worden beheerd. in productieprocessen, consumptie en grondstoffenGrondstoffen worden vaak uit de natuur gehaald, zijn eindig en niet-hernieuwbaar, zoals steenkool, erts, ...beheer bevorderen.

Daarom draait het thema van deze Quinzaine de l’économie circulaire rond innovatie: Van concept naar actie: innovatie centraal stellen in de circulaire economie.

En dat is niet alles. Het Waalse Gewest heeft een nieuw concept uitgewerkt. De twee weken worden opgedeeld in drie soorten activiteiten: themadagen, bedrijfsbezoeken en het weekend voor burgers.

Wil jij de deuren van je onderneming openen voor het publiek en deel uitmaken van het programma van de Quizaine de l'économie circulaire 2024? 

Reageer dan voor 27 mei op de eventoproep

Je kan je aanmelden voor het organiseren van:

  • bedrijfsbezoeken (op 8 en 17 oktober) 
  • activiteiten tijdens het weekend voor burgers (op 12 en 13 oktober).

Alleen evenementen die plaatsvinden tijdens het weekend voor burgers komen in aanmerking voor subsidie.

Meer weten over de Quinzaine de l’économie circulaire.