Pôle MecaTech steunt projecten in circulaire economie

Om Waalse bedrijven aan te moedigen deel te nemen aan de economische transitie, lanceert Pôle MecaTech een projectoproep om innovatieve projecten te ondersteunen.

Banner pole pour site 1024x410 notext

De integratie van de principes van de circulaire economieDe circulaire economie is een herstellende en regeneratieve economie. Ze vrijwaart de waarde van producten, materialen en hulpbronnen in de economie door een slim productontwerp te koppelen aan hergebruik en/of gedeeld gebruik. in projecten heeft tot doel de milieu-impact over de hele levenscyclusDe levenscyclus van een product houdt rekening met alle activiteiten die meespelen in de fabricage, het gebruik, het vervoer en de afdanking van dat product. van producten aanzienlijk te verminderen en zo duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid te bevorderen.

De selectieprocedure van Pôle MecaTech bestaat uit drie fasen. De eerste fase, het indienen van een intentieverklaring, is facultatief. Een ontwerpproject wordt verwacht tegen 6 december 2023 en het finale project moet op 29 februari 2024 ingediend zijn.

Lees meer over de projectoproep van Pôle MecaTech in de toolbox.